Δυσάρεστα είναι τα νέα από τα Καλάβρυτα, καθώς οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν φαίνεται πώς εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ALPHA, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο και πιθανότατα τους παρέσυρε χιονοστιβάδα, πηγαίνοντας για παγοαναρρίχηση.

Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».
Το Χιονοδρομικό Κέντρο τους αναζήτησε, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα, ενώ επιχείρησε κι ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: newsbeast.gr