Η κυβέρνηση του Καναδά κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και όλους όσοι βρίσκονται στη ρωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν το συντομότερο.

Επικαιροποιώντας τις ταξιδιωτικές του οδηγίες, το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως συστήνει πλέον στους πολίτες του Καναδά να «αποφεύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στη Ρωσία, εξαιτίας των επιπτώσεων της ένοπλης σύρραξης με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων της μειωμένης διαθεσιμότητας αεροπορικών συνδέσεων και των περιορισμών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές».

«Αν βρίσκεστε στη Ρωσία, πρέπει να φύγετε όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές επιλογές για αυτό», πρόσθεσε το καναδικό ΥΠΕΞ.

Ο Καναδάς, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει αρκετές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, «θα συνεχίσει να επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στον Πούτιν και στους ολιγάρχες» για να καταλάβουν το «μνημειώδες λάθος» τους, είπε προχθές Παρασκευή ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αναγγέλλοντας την προσεχή περιοδεία του στην Ευρώπη.

Θα αναχωρήσει σήμερα από την Οτάβα για να ταξιδέψει σε Λονδίνο, Ρίγα, Βερολίνο και Βαρσοβία, όπου θα έχει συνομιλίες για την υποστήριξη στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr