Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Φέρβιου στην κομητεία Χέμετ, στην Καλιφόρνια, η οποία εξαπλώθηκε σε 8.100 στρέμματα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας και εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την απομάκρυνση κατοίκων, αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Ρίβερσαϊντ. Η πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο στο 5%, έχει καταστρέψει επτά δομές και προκαλέσει ζημιές σε πολύ περισσότερες, αναφέρει η υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Εννέα πληρώματα της πυροσβεστικής, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 265 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Την περασμένη εβδομάδα πυρκαγιά που εξαπλωνόταν γρήγορα στη Βόρεια Καλιφόρνια έκαψε περίπου 16.200 στρέμματα, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και κτίρια.

Περισσότερο από δύο δεκαετίες ξηρασίας και αυξανόμενων θερμοκρασιών που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή έχουν καταστήσει την Καλιφόρνια πιο επιρρεπή από ποτέ στις δασικές πυρκαγιές. Οι δύο πιο καταστροφικές χρονιές ήταν το 2020 και το 2021, βάσει του αριθμού των στρεμμάτων που κάηκαν αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: newsbeast.gr