Ένας ηλικιωμένος άνδρας επέζησε τρώγοντας κρουασάν, καραμέλες και μπισκότα παραμένοντας για σχεδόν μια εβδομάδα εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε θαφτεί κάτω από τα χιόνια σε έναν έρημο αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια.

Ο Τζέρι Τζούρετ ξεκίνησε από την Καλιφόρνια στις 24 Φεβρουαρίου με το αυτοκίνητό του θέλοντας να πάει στη Νεβάδα. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα τρίωρο ταξίδι μετατράπηκε σε μια επταήμερη δοκιμασία για τον 81χρονο καθώς αποκλείστηκε στα χιόνια.

Σύμφωνα με τον εγγονό του Κρίστιαν, ο μαθηματικός και πρώην υπάλληλος της NASA πίστευε ότι θα μπορούσε να νικήσει την επικείμενη χιονοθύελλα. Έκανε λάθος.

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ο 81χρονος μπήκε κατά λάθος σε έναν μικρότερο δρόμο και το SUV του κόλλησε κοντά στο πέρασμα Gilbert.

Σύμφωνα με τον Κρίστιαν, ο παππούς του δεν ήταν καλά προετοιμασμένος για τον καιρό, φορώντας μόνο ένα ελαφρύ αντιανεμικό. Επισήμανε, μάλιστα, ότι είναι αρκετά «μικρόσωμος», λέγοντας πως «δεν έχει πολύ λίπος».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στην περιοχή έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα μόνα πράγματα που είχε για να κρατηθεί ζεστός, ήταν ένα ελαφρύ πάπλωμα και μια πετσέτα μπάνιου ξενοδοχείου.

Ο Χουρέτ έμεινε στο αυτοκίνητό του και εξοικονόμησε το αέριο και την μπαταρία του οχήματός του, ενεργοποιώντας μόνο περιοδικά το SUV για να ζεσταθεί.

Περίπου ένα μέτρο χιόνι έπεσε σε μια σειρά καταιγίδων που έπληξαν την πολιτεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Πολλές περιοχές στην Καλιφόρνια είδαν σημαντικές ποσότητες χιονιού, ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για μια πολιτεία που δεν είναι συνηθισμένη σε σκληρούς χειμώνες. Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, δρόμοι θάφτηκαν στο χιόνι και πολλοί ακόμη αποκλείστηκαν, όπως ο Χουρέτ.

Ο 81χρονος επέζησε τρώγοντας τα λίγα σνακ που είχε στο αυτοκίνητό του. Κατέβαζε το παράθυρό του περιστασιακά για να φάει χιόνι.

Στα μέσα της τρίτης ημέρας, η μπαταρία του αυτοκινήτου του πέθανε ενώ σήκωνε το ηλεκτρικό παράθυρο, είπε ο εγγονός του. Έμεινε ανοιχτό μερικά εκατοστά για το υπόλοιπο της ατυχούς περιπέτειάς του.

Στις 28 Φεβρουαρίου, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Inyo έλαβε «ένα μήνυμα για έναν αγνοούμενο», ανέφερε το γραφείο σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της κομητείας Inyo σχεδίασαν αποστολές έρευνας την επόμενη μέρα, αλλά αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκάλεσε η χειμερινή καταιγίδα.

Στη συνέχεια, στις 2 Μαρτίου, ένα σήμα κινητού τηλεφώνου που εντοπίστηκε από μια ομάδα Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια βοήθησε στο να περιοριστεί η περιοχή αναζήτησης και μόλις ο καιρός το επέτρεψε, τα πληρώματα ελικοπτέρων αναπτύχθηκαν.

Καθώς μια ομάδα κατευθυνόταν για να ανεφοδιάσει το αεροσκάφος, ο πιλότος εντόπισε κάτι που αρχικά νόμιζε ότι ήταν ένας μεγάλος βράχος. Μια πιο προσεκτική ματιά διέκρινε ένα όχημα – και ο πιλότος εντόπισε ένα χέρι να κυματίζει από το μικρό άνοιγμα στο παράθυρο του αυτοκινήτου.

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντόπισαν ένα όχημα μερικώς θαμμένο στο χιόνι», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. «Το πλήρωμα φόρτωσε το άτομο στο ελικόπτερο και το μετέφερε απευθείας στο αεροδρόμιο Bishop προκειμένου να μεταφερθεί για ιατρική περίθαλψη…Το άτομο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αργότερα το ίδιο βράδυ».

Ο Χουρέτ ήταν στο νοσοκομείο μόνο για λίγες ώρες και δεν έδειξε σημάδια υποθερμίας, είπε ο εγγονός του. «Οι νοσοκόμες ήταν σοκαρισμένες με το πόσο καλά ήταν τα ζωτικά του στοιχεία».

Αφού έφυγε από το νοσοκομείο, ο Χουρέτ επέστρεψε στο σπίτι του στο Big Pine. Στη συνέχεια χρειάστηκε να πάει με το λεωφορείο στο σπίτι του και στη σύζυγό του καθώς το SUV του ζευγαριού παρέμεινε κολλημένο στο χιόνι.

Πηγή: newsbeast.gr