Πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία έχουν σχηματίσει αγέλες καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον οικισμό «Άγιος Στέφανος» της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων. Αφορμή για την καταγγελία στάθηκε ένα αιματηρό περιστατικό με θύμα δεσποζόμενο σκύλο ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιοχή του και θανατώθηκε από την επίθεση της αγέλης.

Η επίθεση μάλιστα έχει καταγραφεί και σε βίντεο που δημοσίευσε το lamiareport.gr και το οποίο θα φτάσει στα χέρια των αρμοδίων, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα.

Μιλώντας στο LamiaReport η κα Ελένη Τσιρακίδου κάτοικος της περιοχής, λέει ότι κινδυνεύουν να πάνε στο ίδιο τους το σπίτι. «Την συμπεριφορά τους θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. Προσωπικά, όταν αυτά συγκεντρώνονται εμπρός, κοντά ή περιμετρικά του σπιτιού μου, δεν τολμώ να βγω έξω, ενώ όταν επιστρέφω στο σπίτι μου από την έξοδό μου, δεν τολμώ να βγω από το αυτοκίνητο μου και να μπω μέσα στο σπίτι μου, διότι κατ΄ ́επανάληψη μου έχουν επιτεθεί».

Επιπλέον η κα Τσιρακίδου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με το σκυλί της και δε θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος άνθρωπος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί που θα έπαιζε με το ποδήλατό του…

«Την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, αριθμός σκύλων από την εν λόγω αγέλη (περίπου δέκα), επιτέθηκαν και κατασπάραξαν το οικόσιτο σκύλο που είχα έξω από το σπίτι μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ, τι θα απογίνει ένα παιδί, που θέλει να παίξει με το ποδήλατό του στην παραλία ή και μεγαλύτερος άνθρωπος αν έρθει αντιμέτωπος με αυτά τα επιθετικά σκυλιά».

«Προφανώς και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, τα αναγκάζει να κυκλοφορούν πλέον παντού αναζητώντας τροφή και το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Η κατάσταση δείχνει νε έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», προσθέτει η κα Ανθή Πριοβόλου επίσης κάτοικος της περιοχής που έχει αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά κάποιων σκυλιών.

Και οι ίδιοι είναι φιλόζωοι και γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας που τα εγκατέλειψαν. Ζητούν όμως τα αυτονόητα. Να μπει φρένο στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και φυσικά να σπάσουν οι αγέλες καθώς τότε και το πιο ήμερο σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα ζώα.

Πηγή: newsbeast.gr