Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/12) η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Super League με τον Θάνο Πλεύρη, όπου η πλευρά της διοργανώτριας αρχής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας την αλλαγή της πρόσφατης απόφασης που αναφέρει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 16/1 τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα με πλαφόν τους 1.000 θεατές.

Η πλευρά της διοργανώτριας αρχής ζήτησε την αύξηση του σχετικού ορίου ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τουλάχιστον τους κατόχους των διαρκείας τους, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Ετσι το μέτρο παραμένει σε ισχύ και στο επόμενο διάστημα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, με διάθεση πάντως να υπάρξει αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού φιλάθλων.

Ο Θάνος Πλεύρης μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε αρχικά πως «η υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα που έχουμε αντίληψη, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου γιατί εκεί είναι τα πιο μαζικά κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση γι’ αυτό το πρώτο 15ημερο που παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος».

Superleague - Πλεύρης

Και συνέχισε λέγοντας ότι «θεωρούμε λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ημερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και με εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητας που θα είναι πιο ρεαλιστικό. περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε.

Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr