Η Kamila Valieva μπορεί να είναι μόλις 15 ετών, αλλά πάνω της είναι στραμμένο το βλέμμα όλου του κόσμου, ύστερα από την εκπληκτική εμφάνιση που πέτυχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες .

Η νεαρή Ρωσίδα τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/2) έγινε η πρώτη αθλήτρια στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, που πέτυχε δύο πετυχημένες τετραπλές περιστροφές.

Όπως είναι φυσικό, ο πλανήτης «παραμιλάει» από το συγκεκριμένο κατόρθωμα, ενώ η έφηβη αθλήτρια πρόσθεσε μια ιστορική στιγμή, στη σύντομη μέχρι στιγμής, αλλά σπουδαία καριέρα της.

Βραβεία και διακρίσεις

Η Kamila Valieva ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 3 ετών και όταν έφτασε τα 5, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Έκανε ντεμπούτο τη σεζόν 2019-2020 σε διεθνείς διαγωνισμούς, σε ηλικία μόλις 13 ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς, στην πίστα του Junior Grand Prix στη Γαλλία. Εκεί πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά λόγω πτώσης κατέκτησε την τρίτη θέση.

Παρόλα αυτά, συνέχισε ακάθεκτη και τη σεζόν 2020-2021 έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε εθνικό επίπεδο με ενήλικους.

Πλέον, είναι η πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης για το 2022, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων (2020), νικήτρια του Grand Prix Junior της σεζόν 2019/2020, πρωταθλήτρια εφήβων το 2020 και Χρυσή Ολυμπιονίκης σε ομαδικό αγώνισμα για το 2022.

Μάλιστα, έγινε η πρώτη πατινέρ που σημείωσε περισσότερους από 90 πόντους στο σύντομο πρόγραμμα, περισσότερους από 185 πόντους στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά και περισσότερους από 272 πόντους για τον συνολικό αριθμό πόντων σε αγώνες υπό την αιγίδα του Διεθνής Ένωση Πατινάζ.

Πηγή: newsbeast.gr