Τεταμένο παραμένει το κλίμα στον Καναδά, με τις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό να συνεχίζονται. Μάλιστα, μία Ελληνίδα που μένει στο Τορόντο περιέγραψε όσα γίνονται τις τελευταίες 20 ημέρες.

«Είμαστε σε περίοδο Όμικρον, τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 20.000 την ημέρα. Πάρθηκε η απόφαση από Καναδά και Αμερική οι οδηγοί φορτηγών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να κάνουν δύο βδομάδες καραντίνα.

Αυτό δεν άρεσε σε πολλά άτομα και στις 28 Ιανουαρίου πάνω από 400 φορτηγά και ημιφορτηγά πήγαν στην πρωτεύουσα στην Οτάβα, και έκαναν κατάληψη στην πόλη. Είχαν πολλούς ακροδεξιούς υποστηρικτές», είπε αρχικά η δικηγόρος και ραδιοφωνική παραγωγός, Ντόρα Κονόμη, στην πρωινή εκπομπή του MEGA και συνέχισε:

«Επί τρεις βδομάδες αυτοί οι άνθρωποι διαδήλωναν, πετούσαν βεγγαλικά, έγιναν συλλήψεις. Πριν μια βδομάδα βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση που είπε ότι μπορούν να διαδηλώνουν, αλλά χωρίς αυτό να επηρεάζει τους γύρω τους. Έτσι απαγορεύτηκαν οι κόρνες, οι εξατμίσεις κλπ.. Η αστυνομία έχει δώσει πολλά πρόστιμα των 5.000 δολαρίων. Η κατάσταση αυτή επηρέασε με τα μπλόκα και τα σύνορα και αυτό ήταν βασικό για το εμπόριο.

Τα μπλόκα έχουν επηρεάσει 3 δισ. μέσα σε έξι μέρες. Η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση αν κάποιος δίνει λεφτά για το κομβόι ελευθερίας, τότε το κράτος έχει το δικαίωμα να παγώσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς».

Πηγή: newsbeast.gr