Η παρουσία ενός ζώου στην ζωή μας, είναι ένας καταλυτικός παράγοντας που μας προσφέρει χαρούμενες στιγμές και μας γεμίζει ευτυχία, ζεστασιά και αγάπη. Όμως πολλά ζωάκια δεν έχουν την τύχη να έχουν μια οικογένεια και είναι πλέον στιγμή να αναλάβουμε δράση για αυτό, ώστε κάθε ζωάκι που βρίσκεται σε καταφύγιο να βρει ένα σπίτι για πάντα!

Αυτό πρεσβεύει και η νέα φιλοσοφία και δράσεις των Pet City, με ομπρέλα των δράσεων το μήνυμα Act Pawsi+ive, όπου σε συνδυασμό με την απόλυτη γνώση για τη φροντίδα των ζώων, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε τα ζωάκια που φιλοξενούνται σε φιλοζωικές οργανώσεις, να βρουν μια παντοτινή οικογένεια. 

Για αυτό το λόγο και η συνεργασία με το Dogs’ Voice και τις φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζει η οργάνωση, έρχονται να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την αξία της φιλοζωίας, της ορθής υιοθεσίας κατοικιδίου και την αξία της φροντίδας του, καθώς πέρα από την ευζωία του ίδιου του ζώου, η ύπαρξή του στη ζωή μας συμβάλλει με πολλαπλά οφέλη και στην δική μας υγεία.

Με βασικό μήνυμα το «we love pets», τα Pet City γιόρτασαν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με δράσεις καθόλη τη διάρκεια του μήνα, καθώς η αγάπη μας για τα ζώα φανερώνεται καθημερινά, απλώς τη συγκεκριμένη ημέρα έχει την τιμητική της!

Με πρώτη δράση την ενέργεια Act Pawsi+ive: Moving Together, τα Pet City ενώσανε τις δυνάμεις τους με κόσμο ο οποίος μοιράζεται την αγάπη του για τα ζώα. Μέσα από αυτή την καμπάνια, στόχος είναι να φροντίσει τις ανάγκες κάθε ζώου το οποίο έχει νιώσει τη δυσκολία και τη μοναξιά της ζωής μέχρι να βρει το forever home του. Με τη βοήθεια της Plus2Feet, σκυλάκια με κινητικά προβλήματα αποκτούν τα απαραίτητα αμαξίδια που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια για αυτά. Η 1η στάση αυτής της συνεργασίας, ήταν το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου με την Princess και την Μαργαρίτα. Στην παράδοση ήταν και η Ambassador της ενέργειας και γνωστή ζωόφιλος, Ναταλία Γερμανού.

Η δράση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Καθόλη τη διάρκεια του act pawsi+ive Moving Together, μέσα από δυο άξονες δωρεάς, κάθε φιλόζωος κλήθηκε να συνεισφέρει σε αυτή την ενέργεια. Σε κάθε κατάστημα Pet City βρισκόντουσαν τοποθετημένες ειδικές καλαθούνες όπου για κάθε κιλό τροφής που προσφέρθηκε από τον κόσμο, τα Pet City το διπλασίασαν, δωρίζοντας την ποσότητα σε φορείς που την έχουν ανάγκη, ενώ την ίδια στιγμή το petcity.gr γέμισε με χαρούμενες πατούσες , όπου κάθε click στην χαρακτηριστική πατούσα-καρδιά, που εμφανιζότανε στη κεντρική σελίδα του site, τα κιλά τροφής που δωριζόντουσαν σε ζωάκια που το έχουν ανάγκη αυξάνονταν αντίστοιχα.

Μέσα από αυτή την ενέργεια, μαζί με τους διπλασιασμούς, κατάφεραν να συγκεντρωθούν 5.000kg τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης!

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης συνεχίζονται με την πρώτη ολοκληρωμένη ημέρα υιοθεσίας στο κατάστημα Pet City Τατοΐου στην Κηφισιά και με τη δεύτερη ημέρα υιοθεσίας στο κατάστημα Pet City Χολαργού στη Μεσογείων. Μέσα από αυτές τις δύο ημέρες, 8 πανέμορφα σκυλάκια: Ο Ραμόν, η Σιέρρα, η Μέι, η Μάϊρα, ο Sunrize, η Λίλη, ο Μπάννυ και η Ζάζα. Οι ημέρες υιοθεσίας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε διάφορα καταστήματα Pet City κάθε μήνα σε μία προσπάθεια να βρεθούν παντοτινές οικογένειες για κάθε ζωάκι που το έχει ανάγκη.

Τα Pet City θα συνεχίζουν να μοιράζουν αγάπη, καθώς οι καλαθούνες θα μείνουν μόνιμα στα καταστήματα προσφέροντας απαραίτητη βοήθεια σε όλους τους φορείς που το έχουν ανάγκη. Όλες αυτές οι ενέργειες, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν, εάν η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου δεν ήταν τόσο μεγάλη. Χάρη στην τεράστια βοήθεια του κόσμου που συμμετείχε σε αυτές τις δράσεις, τα Pet City είναι σε θέση να φροντίζουν τα αγαπημένα μας ζωάκια και να προσπαθούν καθημερινά να κάνουν τον κόσμο τους καλύτερο.

Πηγή: newsbeast.gr