Ιδιαίτερα ενοχλημένος με όσους αποφάσισαν να διασκεδάσουν την Πρωτοχρονιά χωρίς να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό εμφανίστηκε ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι, όπως έλεγε και ο παππούς μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Καπραβλέλος είπε ότι «ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας», συμπληρώνοντας ότι «δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία».

Περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι και οι 48 κλίνες Εντατικής στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της «επέλασης» της μετάλλαξης Όμικρον.

Επανέλαβε τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ πρότεινε επίσης και την παράταση του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

Πηγή: newsbeast.gr