Ο Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στο βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στην Κρήτη γίνονται συνολικά επενδύσεις με έργα που κοστίζουν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορούν τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως «ξέρουμε να λειτουργούμε με πολιτικό ρεαλισμό και όχι πολιτική αλαζονεία» και πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον τρόπο έχουμε πορευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο και έχουμε κατορθώσει μετά από μια δεκαετία υποεπένδυσης στον χώρο των υποδομών να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο πακέτο έργων που έχει δει η χώρα τα τελευταία 15 χρόνια ύψους 13 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν στην Κρήτη».

Στα εμβληματικότερα έργα που υλοποιούνται στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «είναι ο ΒΟΑΚ που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι που θα είναι μεγαλύτερο κατά 32%, προκειμένου να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού έως και τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα».

Επίσης, εστιάζοντας στο έργο των Δικαστικών Μεγάρων, ο υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε πως «τα νέα Δικαστικά Μέγαρα που θα κατασκευαστούν θα αποτελούν τοπόσημα για την κάθε περιοχή».

Σχετικά με την υλοποίηση του έργου, ο κ. Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι «κατόπιν των συνεννοήσεων που έγιναν με τις αρμόδιες τοπικές αρχές των Χανίων κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου, αλλά και με το επισπεύδον Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκρίθηκε η λύση της δημοπράτησης των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Ρεθύμνου σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο χρόνο μετά και την τεχνική ωρίμανση του φακέλου του, η δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων».

Ακόμη, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, έκανε γνωστό ότι «η λύση αυτή θα προχωρήσει άμεσα υποβάλλοντας τροποποιημένη αίτηση υπαγωγής στη Διυπουργική ΣΔΙΤ και μέχρι το τέλος του Α’ τριμήνου του 2023 το έργο θα έχει δημοπρατηθεί».

Πηγή: newsbeast.gr