Το γεγονός ότι η κατάργηση του ευεργετικού υπολογισμού έκτισης ποινής για βιαστές ανηλίκων έγινε με νόμο της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης του 53χρονου ο οποίος φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό.

Ο κ. Καραγκούνης επισημαίνει ότι λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες οι οποίες περιόριζαν σημαντικά τη νομική προστασία των θυμάτων βιασμού προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Τελικά, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να αυστηροποιήσει το 2021 το θεσμικό πλαίσιο, ειδικά για τις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το σωφρονιστικό σύστημα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά τις τελευταίες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους βιασμούς ανηλίκων και την αποκρουστική εκμετάλλευση αθώων ψυχών με αποκορύφωμα την υπόθεση της δωδεκάχρονης καλό είναι να υπενθυμίσω τα εξής. Είχα καταθέσει από τον Φεβρουάριο του 2021 την πρόταση ο βιασμός ανηλίκων να επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Να τροποποιηθεί δηλαδή το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα περί βιασμού και στην παράγραφο 3 όπου εισάγεται επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος (δηλαδή 2 περιπτώσεις που ο βιασμός επιφέρει βαρύτερη ποινή) να προστεθεί και η περίπτωση του βιασμού ανηλίκου. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ψηφίσθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα από όλα τα κόμματα.

Σήμερα ο βιαστής ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια και εκτίει πραγματική ποινή τουλάχιστον 18 χρόνια. Νωρίτερα από τα 18 χρόνια δεν μπορούν να απολυθούν με οποιοδήποτε ευεργετικό υπολογισμό. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας κάποιων απόψεων που αναπαράγονται στο δημόσιο διάλογο. Το μήνυμα αυτό θα πρέπει να πάει παντού: Απαιτείται άμεση διερεύνηση και πλήρης αποκάλυψη του κυκλώματος. Καμία ανοχή σε αυτούς τους αποκρουστικούς εγκληματίες».

Πηγή: newsbeast.gr