Στο χθεσινό πρωτοφανές περιστατικό με το θρίλερ με πτήσεις της Emirates αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Όπως τόνισε ο Υπουργός το περιστατικό απέδειξε με πόσο επαγγελματισμό και αρμονία, συνεργάστηκαν όλες οι δημόσιες Αρχές, με αφορμή τη διαχείριση των πληροφοριών.

Η δήλωση αυτή του κ. Καραμανλή έγινε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη με θέμα την «απόφαση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) που ορίζει ότι Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας θα είναι ο ιδιώτης διαχειριστής του αεροδρομίου και όχι εκπρόσωπος της κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, ο ερωτών βουλευτής έχει δίκιο επί της ουσίας της υπόθεσης η οποία αφορά σε ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου υπήρχε πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Όπως είπε, η ομάδα αξιολόγησης απειλής συνεδρίασε και αποφάσισε ομοφώνως, ότι επρόκειτο για περιστατικό μεσαίας κλίμακας (κίτρινο) και ότι έπρεπε να γίνει εκκένωση του αεροδρομίου. Επρόκειτο για μια αντίδραση «νομικά έωλη και ατυχής, διότι δεν έχει αρμοδιότητα. Την αρμοδιότητα την έχει το υπουργείο» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Κάλεσα τον διοικητή της ΑΠΑ, του το εξήγησα και το συγκεκριμένο έγγραφο που έχει βγάλει, το οποίο είναι προφανώς εσφαλμένο, θα του ζητηθεί άμεσα, μετά την ερώτηση και την απάντηση που σας δίνω, να προβεί σε ανάκληση του».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννούλης τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι σημαντικότερα κομμάτια λειτουργίας των αεροδρομίων δεν μπορεί να απουσιάζει η δημόσια παρουσία, ο δημόσιος έλεγχος και η δημόσια λογοδοσία, και «σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο μπορούν να διαχειριστούν οι εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης», που προτάσσουν πολλές φορές το κέρδος έναντι της ασφάλειας.

Πηγή: newsbeast.gr