Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καλλιεργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας», ενώ ανέφερε πως και το 2022 η αξιωματική αντιπολίτευση «παραμένει πρωταθλήτρια της τοξικότητας».

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε ότι «ακούσαμε για άλλη μια φορά να εκτοξεύονται ως συνήθως απίστευτες κατηγορίες από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, το 2022, πρωταθλητής της τοξικότητας, γιατί παρά τις όποιες αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τις υποκλοπές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Και μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει πρωτοβουλία και στις επόμενες μέρες θα βγάλει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, σχέδιο με τέσσερεις παρεμβάσεις. Αναρωτιέμαι αλήθεια, ο κ. Τσίπρας, που στη συνέντευξη του χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;».

Παράλληλα, τόνισε πως «τα πράγματα είναι απλά. Οι καταγγέλλοντες, είτε θα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία ή θα αρκεστούν να κάνουνε αυτό που κάνετε πολύ καλά από το 2012, δηλαδή να σπιλώνετε τα πάντα και να σπέρνετε μια απίστευτη δυσοσμία. Διότι ξέρετε η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα του 2022 δεν απειλείται από καμία λογοκρισία, το βλέπουμε αυτό. Η ελευθεροτυπία απειλείται από τη λογοκρισία που επιβάλει μια απόλυτη ασυδοσία. Και αυτό ζούμε σήμερα στις μέρες μας. Να συνδέεται χωρίς στοιχεία, ο πρωθυπουργός, αυτής της παράταξης που έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και υπήρξε εγγυητής των δημοκρατικών θεσμών, ως ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων. Αν λοιπόν ορισμένοι στην Αντιπολίτευση θέλουνε γύρω από όλη αυτή την ιστορία να παίξουνε το παιχνίδι όλα για όλα, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας περάσει».

«Η κυβέρνηση, όλοι αποδέχονται, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ σοβαρές κρίσεις και θα σας έλεγα και κάτι άλλο. Από την ώρα και τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να προσπαθείτε να δημιουργείτε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας θα σας έλεγα ότι πάει πολύ. Ας αναρωτηθούν όσοι μας ακούνε σήμερα ποιος έχει συμφέρον από το να αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό σήμερα και να δημιουργείται ένα κλίμα απόλυτης πολιτικής τοξικότητας που μας θυμίζει πολύ γκρίζες και περίεργες εποχές, όπως αυτές του διχασμού μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου», πρόσθεσε στη συνέχεια της τοποθέτησης του από το βήμα της Βουλής.

Πηγή: newsbeast.gr