Τη σύνδεση του Πειραιά με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος, σε λίγες εβδομάδες με τρεις νέους σταθμούς του μετρό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Το μετρό του Πειραιά είχε κολλήσει κι εμείς παραδώσαμε το 2020 τρεις σταθμούς στον Πειραιά. Το κατασκευαστικό κομμάτι των τριών σταθμών στον Πειραιά σε μερικές εβδομάδες ολοκληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό, τι αφορά στην ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση των φόρων στα καύσιμα, επισήμανε ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκής πολιτικής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που το ζήτησε.

«Δεύτερον αν μειώσουμε τον φόρο, ευνοούμε τους έχοντες. Κάποιον που έχει υψηλά εισοδήματα, αυτό δε θα τον επηρεάσει» πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 4 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις στα ενεργειακά που είναι επιδοτήσεις απευθείας στους καταναλωτές. «Δεν είναι αρκετά, αλλά δεν μπορούν τα κόμματα να λένε πράγματα χωρίς να τα κοστολογούν. Η κυβέρνηση πάει βήμα- βήμα», εξήγησε.

«Με τον Ερντογάν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι με τον Τούρκο πρόεδρο όλα είναι πάνω στο τραπέζι και υπάρχει ένας συνδυασμός γεγονότων που είναι ανησυχητικός.

«Πρώτον, η Τουρκία που από το 1996 και μετά έχει αποφασίσει να θέσει ζητήματα αναθεωρητισμού. Άρα, αυτή είναι μια βαθιά στρατηγική της Τουρκίας και δεν είναι θέμα προσώπων. Δεύτερον, έχει έναν πολιτικό ηγέτη, ο οποίος είτε επειδή είναι πιεσμένος είτε επειδή είναι 20 χρόνια στην εξουσία είτε επειδή νιώθει τον εαυτό του να απειλείται, αυτή τη στιγμή είναι παράλογος και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το παράλογο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι στα εθνικά ζητήματα απαιτείται ομοψυχία, κάτι που απουσιάζει στη χώρα μας. «Αρκετοί αναλυτές έχουν τονίσει ότι στην Τουρκία υπάρχει μια ομοψυχία στην πολιτική του Ερντογάν να επιτίθεται στην Ελλάδα. Είναι όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα μαζί του, αλλά και τα media. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αυτή η ίδια εθνική ομοψυχία» επισήμανε. 

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, ωστόσο θέτει το πλαίσιο του διαλόγου. «Δε θα πάμε σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να καθίσει την Τουρκία στο τραπέζι με όλα τα θέματα ανοιχτά», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που κυκλοφορούν στην Τουρκία περί ναυτικού αποκλεισμού των ελληνικών νησιών, σημείωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τον Ερντογάν, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να τα αντιμετωπίσουν. «Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο., Ο Μητσοτάκης πηγαίνει στα διεθνή φόρα, στο Κογκρέσο, και αναλύει διεξοδικά τι είναι η Τουρκία σήμερα. Από την άλλη, δεν κάνουμε μόνο μια διπλωματική προσπάθεια, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλους τους κινδύνους», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr