Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στο 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit «Πως να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένους επενδυτές στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι από εκεί που η Ελλάδα κινδύνευε να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της Ευρώπης, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις με επιτυχία: Τη διαχείριση της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και το μεταναστευτικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στη χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

«Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές στον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος τώρα είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους τομείς στην Ελλάδα. Έχουμε έναν αριθμό project που ξεδιπλώνονται και αυτά τα project βασικά έχουν μία συνοχή και θέλω να δώσω έμφαση σε αυτό, καθώς η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο για κάνει την Ελλάδα κόμβο υποδομών και μεταφορών», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κοιτάξτε το λιμάνι της Καβάλας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η Θεσσαλονίκη με όλα τα προγράμματα υποδομών σε εξέλιξη – συνδέουμε για παράδειγμα το λιμάνι με το σιδηρόδρομο και τον μοντέρνο αυτοκινητόδρομο – η Θεσσαλονίκη λοιπόν μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο ως λιμάνι εξόδου της ΝΑ Ευρώπης».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που αποκτά στρατηγική σημασία και στρατιωτικά, αλλά και ενεργειακά, καθώς ουσιαστικά παρακάμπτονται τα Στενά του Βοσπόρου. Και τόνισε ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων ύψους 5 δισ. ευρώ, με ένα νέο αποδοτικό τρόπο δημοπράτησης, κατόπιν συμφωνίας με την Κομισιόν.

Πηγή: newsbeast.gr