Ο Κώστας Καραμανλής διευκρίνισε ότι μέχρι το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Καλλονής-Σιγρίου, καθώς μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται σχετικές εργασίες. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επισκέφθηκε τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην Μυτιλήνη, ενώ αναφερόμενος στο φράγμα Τσικνιά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου σημείωσε πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί.

Παράλληλα, επισήμανε πως τα χρονοδιαγράμματα γενικά στο πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτά και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα. Πρόσθεσε δε, ότι στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τα επόμενα 20 χρόνια.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στο έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης.

Όπως είπε είναι ένα ώριμο έργο, το οποίο αμέσως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ρυμοτομικές μελέτες θα προχωρήσει η υλοποίησή του. Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα γίνει κατάτμηση όπως είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, διότι όπως τόνισε η εμπειρία έχει δείξει πως όταν ένα μεγάλο έργο σπάει σε μικρότερα κομμάτια στο τέλος δεν πραγματοποιείται.

Βρίσα, Ερεσός και λιμάνι Σιγρίου ήταν στη λίστα των θεμάτων που ανέδειξε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμαρχος ανέδειξε πέντε υποθέσεις που ο Δήμος προσδοκά στην άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου:

  • Για την επίσπευση όλων των έργων και παρεμβάσεων που απομένουν στο πλαίσιο της αποκατάστασης της σεισμόπληκτης Βρίσας.
  • Για το έργο της προστασίας από τη διάβρωση της παραλίας της Ερεσού
  • Για τα πρόσθετα έργα του Λιμένα Σιγρίου, για τη διαμόρφωση επιβατικού σταθμού και αλιευτικού καταφυγίου
  • Για τις αποζημιώσεις (απαλλοτριώσεις) των κατοίκων της Φίλιας από την εκτέλεση του παρακείμενου μεγάλου οδικού έργου Καλλονής – Σιγρίου
  • Για έργα αστικής οδοποιίας στους οικισμούς του Δήμου.

Ο Υπουργός στη συνέχεια επιθεώρησε το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής Σιγρίου στα δύο μέτωπα που εκτελείται στο 10ο χιλιόμετρο και στο 42ο χιλιόμετρο και το μεγάλο υπό ολοκλήρωση έργο του λιμένα Σιγρίου.

Στις 7.30 το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα – Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Λέσβου».

Πηγή: newsbeast.gr