Ο Κώστας Καραμανλής κατά την παρουσίαση του gov.gr wallet αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, τονίζοντας πως η χώρα δεν είναι «ψηφιακά αναλφάβητη», κατάσταση που επικρατούσε πριν από τρία χρόνια.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι «μέσα με τη μέρα οι υπηρεσίες προς τον πολίτη γίνονται όλο και πιο σύγχρονες, όλο και πιο φιλικές.Τρία χρόνια μετά το στοίχημα της κυβέρνησης δικαιώνεται, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αυτός ο μετασχηματισμός δεν ήταν εύκολος και αυτονόητος. Τίποτε δεν ήταν δεδομένο εάν δεν βγαίναμε από την ψηφιακό μεσαίωνα. Στο υπουργείο αλλάξαμε το πληροφοριακό του σύστημα μετά από 38 χρόνια» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Αλλάξαμε εμείς, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών!».

Ακόμα, για το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, το electrokinisi.yme.gov.gr. , επισήμανε πως είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας με πόρους που έχουν διατεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης η οποία θα είναι διαθέσιμη το Σεπτέμβριο για κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα υπενθύμισε ενδεικτικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή:

  • Άδεια οδήγησης (προσωρινή και ανανέωση, ή αντικατάσταση λόγω φθοράς/κλοπής)
  • Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου
  • Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου ΙΧ
  • Σήμα δακτυλίου της Αθήνας, και σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητου οχήματος

Σύμφωνα με τον υπουργό με ολες τις παραπάνω ενέργειες ενισχύεται η διαφάνεια στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

«Αυτή τη στιγμή υλοποιείται στη χώρα μας μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση.Μια εκ βάθρων επανασύσταση των δομών και των υπηρεσιών του κράτους σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα Υπουργεία. Τομές για ένα κράτος πιο σύγχρονο, πιο φιλικό προς τους πολίτες και με περισσότερη διαφάνεια .Το ελληνικό κράτος δεν είναι πια «ψηφιακά αναλφάβητο» όπως πριν τρία χρόνια. Και σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα πλέον πρωτοπορεί. Δεν είναι πια παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr