Μπορεί ο Κάρολος Παπούλιας, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, να συνέδεσε το όνομά του με την πολιτική σκηνή της χώρας, όμως είχε έντονη δράση και στα αθλητικά δρώμενα της χώρας με τον Εθνικό ΓΣ.

Συγκεκριμένα, στα τέλη της δεκαετίας του ’40, αγωνιζόταν ως αθλητής του στίβου και μάλιστα είχε αναδειχθεί δύο φορές πανελληνιονίκης εφήβων στο άλμα επί κοντώ (1947-48), ενώ αγωνίστηκε στην πορεία στα 110 μ. με εμπόδια και τον ακοντισμό.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στο βόλεϊ όπου υπήρξε και στέλεχος της εθνικής ομάδας στον πρώτο μεταπολεμικό αγώνα της ιστορίας. Ήταν απέναντι στην Ρουμανία τον Μάιο του 1957, σε έναν αγώνα που από τον Τύπο της εποχής, ονομάστηκε αγώνας «Μικτής Αθηνών – Μικτής Ρουμανίας», με τον Κάρολο Παπούλια να κάθετε στον πάγκο, αλλά να αγωνίζεται αργότερα σε δύο επιπλέον σετ που παίχτηκαν ως αγώνας επίδειξης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας μέχρι και λίγο πριν πάρει το χρίσμα του ΠτΔ.

Πηγή: newsbeast.gr