Στη Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Θυμίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνα βράχια.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η επιχείρηση λοιπόν, έγινε για την διάσωση μιας γυναίκας με το λίγων ημερών μωρό της, μιας ακόμη ηλικιωμένης γυναίκας και δύο ανδρών.

Υπό το Συντονισμό του Υποστράτηγου του ΠΣ και Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Δημήτρη Καρασαββίδη, με τη συνεργασία του Διοικητή των Π.Υ. Εύβοιας Περικλή Κουλκουβίνη, του Διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδας Αντώνη Μαυρίδη, του Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ, Αθανάσιου Μαπλάφα και φυσικά των ακούραστων πυροσβεστών της 1ης ΕΜΑΚ και της Καρύστου, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και όλοι τους έφτασαν σε ασφαλές μέρος.

Σημειώνεται, ότι η νεαρή γυναίκα είχε τραυματιστεί μετά από πτώση στα βράχια, και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασφαλές προσβάσιμο σημείο προκειμένου να παραληφθεί από το ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Μαζί με την επιχείρηση της Αστυνομίας Καρύστου, από την Κυριακή το μεσημέρι, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τουλάχιστον 61 μετανάστες από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες – ακόμη και έγκυες – και παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες δόθηκε τροφή και νερό, ενώ φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Προσωρινής Διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης:

Πηγή: newsbeast.gr