Το Κρεμλίνο επέκρινε την Τρίτη (30/8) τις εκκλήσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών για απαγόρευση της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε Ρώσους τουρίστες. «Οι προτάσεις είναι ”παράλογες” και η πιο πρόσφατη εκδήλωση της αντιρωσικής ατζέντας της Δύσης» σημείωσε.

Σε μια σύνοδο στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την πρόταση των Βαλτικών χωρών και ορισμένων άλλων να σταματήσει η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους Ρώσους.

«Βήμα βήμα, δυστυχώς, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και μεμονωμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επιδεικνύουν μια απόλυτη έλλειψη λογικής» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι ενέργειες της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία λίγο απέχουν από την παραφροσύνη, καθιστώντας πιθανό οι Βρυξέλλες να προχωρήσουν με μια απαγόρευση στο μέλλον» δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Βέβαια, τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση» επεσήμανε χωρίς να λέει πώς θα μπορούσε να απαντήσει η Ρωσία.

Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζουν σθεναρά μια απόλυτη απαγόρευση των τουριστικών θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, λέγοντας πως τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι ένα προνόμιο, όχι δικαίωμα.

Όμως σημαντικές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία τάσσονται εναντίον των προτάσεων για περιορισμό στη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Ρώσους, λέγοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα ήταν αντιπαραγωγικό, σύμφωνα με ένα κοινό υπόμνημα που είδε το Reuters.

Πηγή: newsbeast.gr