Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στο Ρέθυμνο, καθώς ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και να δημιουργηθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Η ένταση των φαινομένων κράτησε μία ώρα, ενώ οι διακοπές ρεύματος σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα όμως, αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ. Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Επίσης, όπως αναφέρει το zarpanews.gr βροχές και καταιγίδες πλήττουν περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Παράλληλα, περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Άνω Βιάννος, το Βενεράτο Ηρακλείου, και ο δήμος Μινώα Πεδιάδος έρχονται αντιμέτωπες με βροχές και καταιγίδες.

Ακολουθούν φωτογραφίες του cretapost.gr από την βροχή που έπληξε το Ρέθυμνο:

Πηγή: newsbeast.gr