Ηχηρό μήνυμα υπέρ της πρόληψης έστειλε η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνα, μιλώντας πρώτη φορά για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο του μαστού και την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις» τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά, σημειώνοντας πως «όσο πιο γρήγορα το μάθεις, τόσο πιο εύκολα θα το αντιμετωπίσεις».

Η Κατερίνα Μητσοτάκη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, όπως και η μητέρα της. «Όταν πήρα στα χέρια μου το report της Μαρίκας, λίγο πριν κάνει το χειρουργείο, δεν πίστευα στα μάτια μου» περιέγραψε και συμπλήρωσε πως «Η μητέρα μου το έπαθε στα 64 και εγώ στα 63».

Η κα Μητσοτάκη υποβάλλεται συχνά σε εξετάσεις, αλλά στην περσινή δεν είχε εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Πριν από λίγες εβδομάδες συνόδευσε στον γιατρό τον σύζυγό της, Απόστολο Μαυραγάνη, ο οποίος είχε, επίσης, διαγνωστεί  με καρκίνο πριν από  χρόνια.

Σε αυτή την επίσκεψη η Κατερίνα Μητσοτάκη  ζήτησε από τον γιατρό να «κοιτάξει» τις εξετάσεις της, καθώς είχε αναβληθεί το ραντεβού με τον γυναικολόγο της. Ο έμπειρος γιατρός αμέσως της είπε ότι θα πρέπει να κάνει βιοψία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι ο όγκος είναι κακοήθης, ενώ στη λεπτομερέστερη εξέταση που της έκανε, την ενημέρωσε πως ο καρκίνος είναι επιθετικός. 

Πηγή: newsbeast.gr