Έπιασαν παλέτες και πινέλα και ξεκίνησαν τη δουλειά τους, με στόχο να βάλουν χρώμα και να ομορφύνουν κεντρικές οδούς και πλατείες της πόλης. Ο λόγος για καλλιτέχνες στην Κατερίνη που μετέτρεψαν σε έργα τέχνης μετατράπηκαν περισσότερα από 30 καφάο του ΟΤΕ.

Η δημοτική Αρχή Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, καθάρισαν τα καφάο και ακολούθως τα σιδερένια αντικείμενα μετατράπηκαν σε υπαίθριους καμβάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσω αυτής της δράσης τιμώνται και Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι μορφές των οποίων φιλοτεχνήθηκαν αγκαλιά με την ελληνική σημαία.

«Στόχος μας είναι να ομορφύνει το κέντρο, να καθαριστούν και να αναδειχτούν όψεις ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων. Να μετατραπούν, γιατί όχι, σε έργα τέχνης και να προστατευτεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κατοίκων και επισκεπτών να αγκαλιάζουν τις δράσεις αυτές, να φωτογραφίζονται με τους πρωταγωνιστές των εικόνων που φιλοτεχνήθηκαν στα καφάο», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Αναφορικά με την απόφαση να απεικονιστούν και οι Ολυμπιονίκες, ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως «με τον τρόπο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και μας χαρίζουν».

Στην προσπάθεια να προστατευθούν τα σχέδια, τα καφάο επενδύθηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση, ενώ ο δήμος Κατερίνης ζητά από τους δημότες να σεβαστεί και να «αγκαλιάσει» τη συγκεκριμένη δράση.

* Οι φωτογραφίες είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: newsbeast.gr