Η Γαλλία πρέπει να αποδεχθεί ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο για να αναχαιτίσει την διασπορά της COVID-19, δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό RTL ο καθηγητής Φιλίπ Ζουβέν, ο οποίος είναι εξέχον μέλος του νοσοκομείου του Παρισιού Georges-Pompidou.

«Πρέπει να το κάνουμε», σημείωσε ο Ζουβέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα το βράδυ να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα, έπειτα από σειρά συναντήσεων που είχε χθες για την επανεξέταση της κατάστασης της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή εκ νέου καραντίνας σε εθνικό επίπεδο από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετέδωσε παράλληλα το δίκτυο BFM TV, η οποία θα είναι ωστόσο ελαφρώς πιο ευέλικτη από το lockdown δύο μηνών που είχε επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου.

Τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν ανοιχτά μολονότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών θα γίνουν πιο αυστηροί, σύμφωνα με το δίκτυο.

Η Γαλλία έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, για δύο εβδομάδες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη, συνολικά 523 νέοι θάνατοι από COVID-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο και 33.417 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στην Γαλλία οι νεκροί από την COVID-19 υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε 35.541 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού σε 1.198.695.

Πηγή: newsbeast.gr