Για το πρώτο μωρό θετικό στον κορονοϊό το οποίο γεννήθηκε στην Ελλάδα από μητέρα με χαμηλό ιικό φορτίο μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (14/12) η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια μαιευτικής, διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν».

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Mega ήταν «μεγάλη έκπληξη» ότι το αγοράκι ήταν θετικό στον ιό, αφού αφενός η μητέρα του είχε χαμηλό ιικό φορτίο, αφετέρου μητέρες με μεγαλύτερο ιικό φορτίο έχουν γεννήσει παιδιά αρνητικά στον ιό.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη το μωρό βγήκε θετικό» είπε.

Παράλληλα, η κ. Καλανταρίδου επισήμανε ότι μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και είναι μαζί, ενώ αναμένεται να φύγουν σύντομα από το νοσοκομείο.

Αναφερόμενη στον θηλασμό, η καθηγήτρια μαιευτικής τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να είναι προσεκτικές, αφού «υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που έχει απομονωθεί ο ιός στο μητρικό γάλα».

Όσον αφορά το εμβόλιο στις έγκυες γυναίκες, η κ. Καλανταρίδου υπογράμμισε ότι σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι έγκυες δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ακόμη και αν μια γυναίκα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έπειτα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, θα πρέπει να αποφύγει τη δεύτερη δόση.

Πηγή: newsbeast.gr