«Εξαρχής εμείς στο ΠΑΣΟΚ δηλώσαμε πως συγκεκριμένες καταγγελίες και  περιστατικά παρακολουθήσεων, θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν» δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Και προβήκαμε σ’ αυτές τις διευκρινίσεις, συνέχισε, γιατί η κυβέρνηση γενικώς και αορίστως μιλούσε για χρονική επέκταση της έρευνας μια δεκαετία πριν. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή επικαλέστηκε συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία ωστόσο διέψευσαν τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη, ο ένας μετά τον άλλον. Η δική μας πρόταση – εκτός από την αδιαμφισβήτητο γεγονός της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη – περιλάμβανε και την εξέταση της καταγγελίας του ΚΚΕ, περί   παρακολούθησης του τηλεφωνικού του κέντρου, η οποία θυμίζω  ότι επεκτείνεται και στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Θέλουμε ωστόσο, προσθέτει, να αποφευχθεί μία απόπειρα συμψηφισμού των διαφόρων υποθέσεων παρακολούθησης, γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτιστεί το όλο θέμα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και στην επιτροπή των Θεσμών και Διαφάνειας οι κυβερνητικοί αρμόδιοι προσπαθούσαν να «κρυφτούν» πίσω από το απόρρητο. Από την άλλη είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, επί θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, όμως, σαν ΠΑΣΟΚ εγγυόμαστε  ότι όλες οι υποθέσεις επί κυβέρνησης κ. Μητσοτάκη θα διαλευκανθούν και ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη που σταθερά ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό ποσοστό. Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το θέμα της απόπειρας παγίδευσης το τηλέφωνο του από την ΕΥΠ, δεν το έκανε για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, αλλά γιατί αποτελεί κομβικό ζήτημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών. Το θέμα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση, παρά τις   αόριστες   εξαγγελίες   της,   όσο   και   την   προσπάθεια   επικοινωνιακού   χειρισμού   της υπόθεσης, δεν έχει πείσει για την «αθωότητά» της. Και ο  κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιμερίζει τις ευθύνες των παρακολουθήσεων, όταν δύο δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να ευθύνεται με ποσοστό 60%.Το θέμα των υποκλοπών απασχολεί τον κόσμο και, μάλιστα, τον απασχολεί πολύ. Όπως βέβαια τον απασχολούν επίσης και   τα   θέματα   της   καθημερινότητας,   που συμπεριλαμβάνουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα τρόφιμα».

Πηγή: newsbeast.gr