Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής σε τέτοια φαινόμενα, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Open, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης είπε:

«Δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ όλοι όσοι με τις πράξεις τους το προσβάλλουν. Δεν χωρούν στο ΠΑΣΟΚ όσοι νοθεύουν η υπονομεύουν τις θέσεις του, ακολουθώντας προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς.
Βέβαια, ήταν εμφανές πως εδώ και πάρα πολύ καιρό η κ. Καϊλή είχε διαχωρίσει τη στάση της από το ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική του. Η κ. Καϊλή ήταν απούσα τα τελευταία χρόνια και από τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τις επίσημες διαδικασίες του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο πως η ίδια προσπάθησε να υποβαθμίσει το πολύ σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών, λέγοντας ότι είναι κάτι το «σύνηθες», ενώ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κράτησε αντίθετη στάση για το θέμα από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών» είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε:

«Η γενικότερη στάση και στρατηγική της κ. Καϊλή τα τελευταία χρόνια ήταν σαφώς αποκλίνουσα από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μπορούν να πιστοποιήσουν για το αν η πολιτική στάση της κ. Καϊλή ήταν υποστηρικτική του ΠΑΣΟΚ ή υποστηρικτική της κυβέρνησης, σε μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων.Το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της κ. Καϊλή αντέδρασε άμεσα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, σε αντίθεση με το θέμα του κ. Πάτση, τον οποίο ο Πρωθυπουργός διέγραψε 4 ημέρες μετά την αποκάλυψη των γεγονότων».

Για την υπόθεση των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση έλεγε τον Ιούλιο ότι δε γνωρίζει αν και ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Προχθές αποκαλύφθηκε ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε άδεια στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator να το εξαγάγει σε Τρίτη-εκτός Ε.Ε.-χώρα. Άρα, η κυβέρνηση έλεγε ψέματα. Όπως έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε-στην ίδια συνεδρίαση-ότι δεν παρακολουθείται κάποιος πολιτικός στην Ελλάδα για να αποκαλυφθεί 4 ημέρες μετά ότι παρακολουθείται ο ΝίκοςΑνδρουλάκης από την ΕΥΠ» και συνέχισε:

«Σήμερα, φαίνεται ότι ο κατάλογος των παρακολουθήσεων είναι αρκετά μεγαλύτερος.
Η κυβέρνηση προστατεύει τον κ. Μπίτζιο και τον κ. Λαβράνο, οι οποίοι εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό, αφού δεν τους κάλεσε στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας;. Γιατί άραγε; Είναι γνωστό ότι ο κ. Λαβράνος έχει στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, όπως και το ότι ξεκίνησε τη συνεργασία του-μέσω της Krikel-με την Ελληνική Αστυνομία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άρα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά τον κ. Λαβράνο και τις
πρακτικές του».

Πηγή: newsbeast.gr