Στις προϋποθέσεις συνεργασίας μετά τις εκλογές αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξηγεί γιατί απορρίπτει Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Στις εκλογές του Μαΐου ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης ζητά ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι έτσι η χώρα θα αποφύγει την ακυβερνησία. Μάλιστα, θεωρεί εφικτό τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη και από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο κ. Κατρίνης αναφέρεται στις προϋποθέσεις που θέτει η Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, θέτοντας μάλιστα ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά και την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη που απέρριψε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα απαντά ότι η «χώρα δεν πάσχει από πρόσωπα». «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς τους ίδιους στη θέση του πρωθυπουργού. Και όμως, αυτό μπορεί να γίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

Τέλος, ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή έχει μείνει πίσω στον τομέα των υποδομών και εκτός του χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Πηγή: newsbeast.gr