Δημοκρατίες που άνηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με επικεφαλής τη Ρωσία, πρόκειται να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν προκειμένου να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα έπειτα από τις ογκώδεις και αιματηρές διαδηλώσεις, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

«Έπειτα από αίτημα του Προέδρου του Καζακστάν Τοκάγεφ και μπροστά στην απειλή για την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της Δημοκρατίας του Καζακστάν που προκλήθηκε, μεταξύ άλλων, από εξωτερική παρέμβαση, η Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας, αποφάσισε να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις της στο Καζακστάν», έγραψε ο Πασινιάν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Χθες Τετάρτη (5/1), ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ, ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας και των συμμάχων της για να αντιμετωπίσει την «τρομοκρατική απειλή» στη χώρα του, όπως την χαρακτήρισε. Αυτό ήταν το δεύτερο τηλεοπτικό διάγγελμα του Προέδρου μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει εδώ και μία δεκαετία.

Πηγή: newsbeast.gr