Εκατοντάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν σήμερα στην κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης ενός εξέχοντος υπερεθνικιστή ρώσου ιδεολόγου. Η νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητό της, για την οποία η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, υποστηρικτής της στρατιωτικής εκστρατείας του Κρεμλίνου, ο οποίος φέρεται να είναι πολύ κοντά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος της επίθεσης που σκότωσε την 29χρονη κόρη του.

Στην κηδεία στη Μόσχα παραβρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, ορισμένοι με λουλούδια στα χέρια, για να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον θάνατό της. Ο Ντούγκιν και η σύζυγός του, ντυμένοι στα μαύρα, κάθισαν δίπλα στο φέρετρο της κόρης τους, σύμφωνα με τη Le Monde.

«Πέθανε για τους ανθρώπους, για τη Ρωσία, στο μέτωπο. Το μέτωπο – είναι εδώ», είπε ο Ντούγκιν στην τελετή.

Είπε ακόμη ότι η κόρη του θα ήθελε οι Ρώσοι πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη της, «υπερασπιζόμενοι την πίστη, την Ορθοδοξία, και αγαπώντας τον ρωσικό λαό».

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, ένας ισχυρισμός που απορρίπτεται από το Κίεβο.

Ο Ντούγκιν αποκαλείται ως ο «Ρασπούτιν του Πούτιν» ή το «μυαλό του Πούτιν». Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν τον έχει στηρίξει ποτέ δημόσια, τη Δευτέρα το Κρεμλίνο εξέδωσε ένα συλληπτήριο μήνυμα από τον πρόεδρο, καταγγέλλοντας το έγκλημα που σκότωσε την Ντουγκίνα.

Πηγή: newsbeast.gr