Την ικανοποίησή του για τη φετινή πορεία της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον πρόεδρο του ΟΛΘ, «φέτος η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη είναι δέκα φορές πάνω από το 2019. Μας γεμίζει ικανοποίηση αυτό και είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελα να θυμίσω ότι, πέρσι λίγο πριν τη ΔΕΘ, είχα δηλώσει πως στρατηγική μας επιδίωξη είναι να στηρίξουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό και αγροτικό κόσμο, όλους όσοι παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες που είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας».

Ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε πως «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι ενεργό και γεμάτο ζωή και όχι εγκαταλελειμμένο και αφημένο στη μοίρα του. Πιστεύω πολύ στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Η κινητήριος δύναμη είναι το λιμάνι και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ο κ.Κικίλιας πως «δεν επαναπαυόμαστε» τονίζοντας πως τα «νούμερα για το 2023 θα είναι ακόμη πιο δυνατά». Ανακοίνωσε, δε, πως την επόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην πόλη η μεγαλύτερη εκδήλωση για το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για την κρουαζιέρα, το «Posidonia Sea Tourism Forum».

«Χαίρομαι που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι οι επαγγελματίες της κρουαζιέρας που δείχνουν εμπιστοσύνη και επιβραβεύουν τις μοναδικές τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 25 – 26 Απριλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη η διεθνής έκθεση για την κρουαζιέρα

Η διεθνής έκθεση για την κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 26-26 Απριλίου 2023, όπως είπε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της «Ποσειδώνιαν ΑΕ».

«Σκοπός είναι να φέρουμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη για να την γνωρίσουν» είπε και συμπλήρωσε πως η πόλη μπορεί να αποτελέσει «πηγή επιβατών από τα Βαλκάνια για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον από τα Βαλκάνια και τη Ρουμανία να ξεκινήσει με το αμάξι του, να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να αφήσει το αμάξι του και να επιβιβαστεί σε καράβι».

Στη διεθνή έκθεση, όπως είπε ο κ.Βώκος, θα συμμετέχουν περίπου 500 άτομα από όλο τον κόσμο, στελέχη της κρουαζιέρας από την Αμερική αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: newsbeast.gr