«Φιλοδοξούμε ο τουρισμός στη χώρα μας να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, εμμένοντας στις ιδιαίτερα πολλές αφίξεις που έχουμε φέτος από την Αμερική.

«Υπάρχει επίσης μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την επέκταση των πτήσεων, οπότε θα έχουμε τουρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τέλος του 2022» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Οι αφίξεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σπάνε όλα τα ρεκόρ» ενώ πρώτη χωρά σε αφίξεις είναι το Ισραήλ ενώ υπογράμμισε πως «προσδοκούμε πολλές αφίξεις από τα Αραβικά Εμιράτα».

Ο κ Κικίλιας κάλεσε και πάλι του Σκανδιναβούς και τους υπολοίπους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να έλθουν στην Ελλάδα να περάσουν τον χειμώνα τους για να γλυτώσουν το ακριβό κόστος της θέρμανσης στις χώρες τους.

Τέλος, αναφορικά με τα έσοδα που θα φέρει ο τουρισμός, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι στο τέλος θα γίνει ταμείο, σημειώνοντας ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προϋπολογήσει 15 δισ. ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr