Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Kim Ki-duk, ο οποίο κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012.

Ο Κιμ Κι Ντουκ πέθανε στη Λετονία και, όπως μεταδίδει το Associated Press, o θάνατός του οφείλεται στην COVID-19.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε έμμεσα από τον νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι «νοτιοκορεάτης άντρας στα 50 του πέθανε ενώ νοσηλευόταν με Covid-19 σε νοσοκομείο στη Λετονία τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου». Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στον σκηνοθέτη για λόγους που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο Κιμ μετέβη στη Λετονία στις 20 Νοεμβρίου με σκοπό να αγοράσει ένα σπίτι σε ένα παραθαλάσσιο resort κοντά στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, και να καταθέσει αίτημα για άδεια διαμονής.

Ο Κιμ κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012 για την ταινία Pieta, ένα οιδιπόδειο δράμα, με ήρωες έναν αδίστακτο συλλέκτη χρεών από ιδιοκτήτες καταστημάτων σιδερικών και μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του.

Κέρδισε επίσης τα βραβεία του καλύτερου σκηνοθέτη στα φεστιβάλ της Βενετίας και του Βερολίνου και εξασφάλισε ένα ακόμη βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών το 2011 για την ταινία Arirang.

Στις ταινίες του περιλαμβάνονται τα «Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη», «Ολομόναχοι Μαζί» και «Το Κορίτσι με το Αγγελικό Πρόσωπο».

Πηγή: newsbeast.gr