Στους 82 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά τα 6,6 Ρίχτερ στο αγροτικό καντόνι του Λουντίνγκστην ορεινή επαρχία Σετσουάν στην Κίνα. Οι προσπάθειες των διασωστών γίνονται ακόμα δυσκολότερες εξαιτίας της βροχής και του κινδύνου των κατολισθήσεων λάσπης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση CCTV, 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αυτόνομη θιβετιανή περιφέρεια του Γκάρζε, όπου βρίσκεται το επίκεντρο, και 36 στο γειτονικό καντόνι Σιμιάν. Περισσότεροι από 270 είναι οι τραυματίες και 35 οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή την οποία επικαλείται το AFP.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν βροχοπτώσεις για σήμερα και αύριο στην περιοχή με μερικές τοπικές καταιγίδες. «Οι βροχοπτώσεις αυτές υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν κατολισθήσεις», προειδοποίησαν.

Περισσότεροι από 10.000 διασώστες -στρατιωτικοί, παραστρατιωτικοί και πυροσβέστες- συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και για την πρόληψη ενδεχόμενων κατολισθήσεων λάσπης. Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από την περιοχή και οδηγηθεί σε 124 προσωρινά καταφύγια, σύμφωνα με την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Τα περίπου 1.800 σχολεία της περιοχής λειτούργησαν και πάλι κανονικά χθες, Τετάρτη στην Κίνα. (7/9).

Τη Δευτέρα, τη στιγμή του σεισμού, χρειάστηκε να απομακρυνθούν περισσότεροι από 21.000 μαθητές και μέλη του προσωπικού στο καντόνι Σιμιάν, σύμφωνα με την εφημερίδα αναφοράς του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Εκατοντάδες χιλιόμετρα ηλεκτρικών καλωδίων και καλωδίων οπτικών ινών υπέστησαν ζημιές από το σεισμό. Οι επικοινωνίες στις πληγείσες ζώνες έχουν ωστόσο σήμερα «ουσιαστικά αποκατασταθεί», σύμφωνα με την Ημερησία της Νεολαίας της Κίνας.

Πηγή: newsbeast.gr