Ένας άνθρωπος βγήκε τη Δευτέρα ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου στην Κίνα που κατέρρευσε τρεις ημέρες νωρίτερα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ενώ η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον μηδαμινή.

Το οκταώροφο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος, κατέρρευσε την Παρασκευή στην πόλη Τσανγκσά, στην κεντρική Κίνα, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σήμερα, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειξε τις εικόνες ενός ανθρώπου τυλιγμένου με μια χοντρή λευκή κουβέρτα σε ένα φορείο. Είναι ο όγδοος άνθρωπος που ανασύρεται από τα ερείπια του κτιρίου σε διάστημα τριών ημερών.

Διασώστες με μπλε στολές ήταν μέσα σε ένα ασθενοφόρο ετοιμάζοντας τη διακομιδή στο νοσοκομείο.

Το CCTV δεν έδωσε καμιά πληροφορία για την κατάσταση της υγείας αυτού του όγδοου ανθρώπου που βρέθηκε στα ερείπια.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι διασώστες δυσκολεύτηκαν πολύ να απεγκλωβίσουν αυτό το θύμα, μια γυναίκα, της οποίας τα μέλη είχαν πιαστεί κάτω από τα ερείπια.

Η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε σωλήνες μήκους σχεδόν τριών μέτρων για να χορηγήσει αλατούχο διάλυμα στη γυναίκα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι διασώστες, που συνέχιζαν τις έρευνες για να βρουν τυχόν επιζώντες, απέφευγαν να χρησιμοποιούν μηχανήματα για να μην προκαλέσουν κραδασμούς στην κατεστραμμένη δομή του κτιρίου.

Δεκαπέντε άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ άλλοι 39 δεν μπορούν να βρεθούν.

Πηγή: newsbeast.gr