Στην Κίνα, οι αρχές του Πεκίνου περιόρισαν τις μετακινήσεις των κατοίκων σε ορισμένες περιοχές της πόλης, καθώς έχει δημιουργηθεί κιόλας η περιβόητη «φούσκα» που θα φιλοξενήσει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου. Ο στόχος του μέτρου είναι να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη συνοικία Φενγκτάι της κινεζικής πρωτεύουσας οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω από τα συγκροτήματα κατοικιών όπου διαμένουν παρά μόνο για σοβαρούς λόγους και θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό.

Η συνοικία αυτή, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα κρούσματα στην κοινότητα σε σχέση με άλλες στο τρέχον ξέσπασμα της επιδημίας στο Πεκίνο, είχε ήδη επιβάλει lockdown σε κάποια συγκροτήματα κατοικιών όπου διαμένουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αρκετές άλλες συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσας έχουν επίσης επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε κάποιες περιοχές.

Το Πεκίνο ανακοινώνει σταθερά λιγότερα από 20 κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, η πολιτική της Κίνας συνίσταται στην επιβολή άμεσων περιορισμών προκειμένου να περιοριστεί οποιοδήποτε ξέσπασμα της επιδημίας.

Η στάση των κινεζικών αρχών έχει αυστηροποιηθεί καθώς πλησιάζει η έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν με αφορμή το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα μεταξύ των αποστολών, εκ των οποίων οκτώ μεταξύ αυτών που βρίσκονται ήδη στην κλειστή «φούσκα», ενώ τα υπόλοιπα μεταξύ των νέων αφίξεων.

Από τις 15 Ιανουαρίου έχουν εντοπιστεί στο Πεκίνο περισσότερα από 60 εγχώρια κρούσματα Covid-19 σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα, με τους αξιωματούχους της κινεζικής πρωτεύουσας να αναφέρουν ότι τα περισσότερα αφορούν το στέλεχος Δέλτα και πολύ λίγα το Όμικρον. Τουλάχιστον οκτώ επαρχίες, περιοχές και δήμοι στην Κίνα έχουν εντοπίσει εγχώρια κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Πηγή: newsbeast.gr