Συγκλονίζει το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από την επίθεση σε νηπιαγωγείο στην κεντρική Κίνα, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Το βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει ένα παιδί στην αγκαλιά του σε ένα ασθενοφόρο.

Ο κύριος ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Ένας ένοπλος κακοποιός που φορούσε καπέλο και μάσκα εισέβαλε» στις 10:22 τοπική ώρα σε αυτό το κτίριο της επαρχίας Σιανσί (ανατολική Κίνα), αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρουν τον ύποπτο», ηλικίας 48 ετών, δήλωσε η αστυνομία στο καντόνι Ανφού, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Η ταυτότητα και η ηλικία των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η ανακοίνωση επίσης της αστυνομίας δεν διευκρινίζει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Αλλά τα αιχμηρά όπλα χρησιμοποιούνται συχνά σε τέτοιου τύπου επιθέσεις.

Επιθέσεις με μαχαίρι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, λόγω έλλειψης άλλων φονικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για ανθρωποκτονίες σε μια χώρα όπου η οπλοφορία δεν επιτρέπεται για τους απλούς πολίτες.

Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν ειδικά νέους μαθητές και συμβαίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κάθε χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 στους δρόμους της Ανκίνγκ στην ανατολική Κίνα.

Ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μπεϊλιού, στα νότια της χώρας, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας δύο παιδιά και τραυματίζοντας 16 ανθρώπους.

Το 2018, ένας άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα παιδιά και τραυμάτισε 11 στη βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Πηγή: newsbeast.gr