Η κατάσταση στην Κίνα φέρεται να κλιμακώνεται μετά τις διαδηλώσεις με τα λευκά χαρτιά Α4, καθώς τανκς και στρατός έχουν βγει στους δρόμους, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα, αν πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή αν αναμένεται μια νέα σφαγή όπως στην πλατεία Τιέν Αν Μεν.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk στρατιωτικά οχήματα και τανκς βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλης της Κίνας που σημειώνονται αναταραχές, λίγη ώρα μετά την έκκληση της Επιτροπής πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος που ζητούσε να εφαρμοστεί «καταστολή των εχθρικών δυνάμεων».

Μάλιστα, σε κείμενο που εξέδωσε ανέφερε πως θεωρεί καθοριστικής σημασίας τη «δριμεία καταστολή σύμφωνα με τον νόμο των εγκληματικών ενεργειών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κοινωνική τάξη, αλλά και την προστασία με αποφασιστικότητα της κοινωνικής σταθερότητας».

Παράλληλα, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τον στρατό στους δρόμους της Κίνας κάνουν τον γύρο των social media και ιδιαίτερα στο Twitter, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η εγκυρότητα τους.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες του Twitter που υποστηρίζουν ότι ζουν στην Κίνα, έγραψαν ότι είναι συνηθισμένο να βγαίνει ο κινεζικός στρατός στον δρόμο σε περίπτωση διαδηλώσεων ή εντάσεων, ώστε να τρομάζουν οι διαδηλωτές και ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr