Τα συμπτώματα που εμφάνισε η κόρη της, Μπρούκλιν – Μάι, μετά την κατανάλωση σοκολατένιων αυγών Kinder, περιγράφει μία μητέρα από τη Βρετανία. Το κοριτσάκι έπαθε τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα και έφτασε να κοιμάται 21 ώρες την ημέρα.

«Ήταν τόσο χάλια από τη στιγμή που την πήρα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα. Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο» γράφει αρχικά η Σάρλοτ – Ελίζαμπεθ Γουίνγκφιλντ.

«Είχε πυρετό που ξεπέρασε τους 39° C. Μίλησα με τον παιδίατρο και σκεφτήκαμε πως ήταν κάποιος ιός. Ωστόσο, τρεις μέρες μετά -και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν- επιβεβαιώθηκε πως είχε σαλμονέλα από τα σοκολατένια προϊόντα της Kinder που είχε φάει. Σε σύνολο 96 ωρών, ήταν ξύπνια για 12-14 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα και τότε, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Δεν είχε ενέργεια, αν και πρόκειται για ένα πολύ ενεργητικό παιδί».

Η ανάκληση του ΕΦΕΤ – Ποια προϊόντα αφορά

Ο ΕΦΕΤ ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδαςΗ εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Πηγή: newsbeast.gr