Έντονη είναι η κίνηση αυτή την ώρα σε πολλού δρόμους της Αθήνας, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά σημεία στον Κηφισό.

Συγκεκριμένα στο κόκκινο είναι η κυκλοφορία στην κάθοδο του Κηφισού από το ύψος της Κηφισιάς έως και τη Μεταμόρφωση, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στην άνοδο από το Μοσχάτο έως το Περιστέρι.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλέως Κωνσταντίνου έχουν μποτιλιάρισμα, όπως και η άνοδος της Κηφισίας στο ύψος του ΟΑΚΑ.

Έντονα προβλήματα και στην παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Άγιο Κοσμά έως της λεωφόρο Αλίμου. Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από το Ηράκλειο έως τη Μεταμόρφωση.

Ο χάρτης της κίνησης

Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

Αυξημένη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα περιμένει η Τροχαίο και γι΄ αυτό έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Τα μέτρα της Τροχαίας θα ισχύουν από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα τα μέτρα αφορούν:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Πηγή: newsbeast.gr