Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στη σοκαριστική υπόθεση και τόνισε πως «αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή».

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι για το θέμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο υπουργός.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Διευκρίνισε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν είχε καμία σχέση με την Κιβωτό.

Πηγή: newsbeast.gr