Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το καλάθι του νοικοκυριού που έκανε πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ με στόχο τη συγκράτηση των τιμών σε βασικά προϊόντα και τόνισε ότι δεν αρκεί αυτό, αλλά να γίνουν αυξήσεις, τόσο στους μισθούς, όσο και στις συντάξεις.

«Τα αυθόρμητα και γλαφυρά σχόλια όσων βρέθηκαν σήμερα στα supermarkets αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας με το λεγόμενο “καλάθι του νοικοκυριού”!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση “πασάρει” τις εβδομαδιαίες προσφορές που -ούτως ή άλλως- έχουν τα supermarkets ως κυβερνητική πολιτική κατά της ακρίβειας».

«Η ανάγκη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για πραγματικές ανάσες ανακούφισης κι όχι κοροϊδία, πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής διεκδίκησης, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη», κατέληξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή: newsbeast.gr