Σχόλιο σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την αναστολή τελωνειακής σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και το εμπάργκο όπλων εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Μέσω αυτού σημειώνει ότι τα «αιτήματα» της ελληνικής κυβέρνησης δεν ακυρώνουν τις στρατηγικές σχέσεις και προσθέτει πως η πολιτική της στριφογυρίζει στον ίδιο φαύλο κύκλο της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:

«Από την ευφορία των προηγούμενων ημερών και την πλήρη ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το ρόλο και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η κυβέρνηση ζητάει τώρα εμπάργκο όπλων και αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕΤουρκίας.

Τι έγινε; “Ανακάλυψε” σήμερα η κυβέρνηση τις οικονομικές διαπλοκές της ΕΕ με την Τουρκία ή μήπως ότι είναι οι σύμμαχοί της αυτοί που της πωλούν οπλικά συστήματα και τροφοδοτούν την επιθετικότητα της γειτονικής χώρας;

Σε κάθε περίπτωση τα “αιτήματα” της ελληνικής κυβέρνησης δεν ακυρώνουν τις στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τα παζάρια που γίνονται για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η πολιτική των απολογητών του ευρωατλαντισμού στριφογυρίζει στον ίδιο φαύλο κύκλο της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με μεγάλους κινδύνους για το λαό μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr