Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε στο καθιερωμένο πλέον βίντεο μετά από κάθε αγωνιστική, τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην 5η στροφή του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με εκείνον, όλες οι σημαντικές φάσεις του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ κρίθηκαν σωστά.

Για το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ, αφού τόνισε πως σωστά δε δόθηκε, το αιτιολόγησε κάπως έτσι: «η θέση του χεριού του αμυνόμενου ενώ διεκδικεί στον αέρα τη μπάλα χωρίς έλεγχο της κίνησης του, θεωρείται σαν μια φυσική κίνηση και θέση χεριού και συνεπώς δεν καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο».

Όσον αφορά το γκολ του Τζόλη που ακυρώθηκε, είπε: «Αυτού του τύπου οι περιπτώσεις παιξίματος της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο τιμωρούνται πλέον σύμφωνα με τον κανόνα 12 των κανόνων του παιχνιδιού, καθώς όταν ο παίκτης σκοράρει άμεσα στο αντίπαλο τέρμα και η μπάλα έχει έρθει πριν σε επαφή με το χέρι τιμωρείται αυτό το χέρι ακόμη και αν αυτή η επαφή είναι τυχαία».

Ενώ για το δεύτερο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ για ανατροπή στον Ζίβκοβιτς, είπε: «ο αμυνόμενος βρίσκεται μπροστά από τον επιτιθέμενο στην προσπάθεια για παίξιμο της μπάλας ενώ ο επιτιθέμενος κινεί το πόδι του προς το μέρος του αμυνόμενου με αποτέλεσμα να προκληθεί η επαφή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για φυσική επαφή μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών στην διεκδίκηση της μπάλας».

Δείτε στο βίντεο όλες τις φάσεις που σχολίασε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής από την 5η αγωνιστική:

Πηγή: newsbeast.gr