Αναβάλλονται τελικά για αύριο 14/11 οι τελικές αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία, με την παρουσία της υπουργού Παιδείας στην ενημέρωση από τους υφυπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και του «Αττικόν», Βάνα Παπαευαγγέλου από το Υπουργείο Υγείας να ακυρώνεται την τελευταία στιγμή.

Όπως ενημέρωσαν η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε «κλειδώσει» η απόφαση, η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν θα ληφθεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πάντως, η καθολική αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα σημάνει επιστροφή στην:

α) τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές και

β) εκπαιδευτική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός,  ενώ χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα ιδιωτικά σχολεία έχουν ενημερωθεί για «λουκέτο» και ήδη γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για την εκ νέου προετοιμασία των μαθητών που θα περάσουν στην τηλεκπαίδευση. Αντίστοιχα, νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο για τις άδειες ειδικού σκοπού που προβλέπονται στους γονείς που υπηρετούν τον δημόσιο τομέα.

Τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Τα τρία σενάρια για τις ανακοινώσεις είναι τα εξής: «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία νηπιαγωγεία κλπ μόνο για τη Θεσσαλονίκη, το κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, και το κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε.

Πηγή: newsbeast.gr