Προβλήματα προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Στο Ηράκλειο Κρήτης, απόφαση να μείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναστολή λειτουργείας των σχολείων αποφασίστηκε «εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου.

Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας χρειάζονται αλυσίδες

Στο μεταξύ, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην ανατολική Αχαΐα και συνεχίστηκαν στην Κορινθία, έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε τμήματα των οδικών δικτύων, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία της Αχαΐας:

  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλιμής
  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Περιθωρίου, από το 9ο χιλιόμετρο και άνω
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Συνεβρού, από το 9ο χιλιόμετρο και άνω

Επίσης, έχει κλείσει η δημοτική οδός που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία στις παρακάτω περιοχές:

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Δερβενίου, από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Λυκούριας, από το 1ο έως το 2ο χιλιόμετρο

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές βρίσκονται και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Πηγή: newsbeast.gr