Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση στην ενημέρωση των 18:00 από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμεως για τα νέα μέτρα στα σχολεία. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, όχι όμως και των ειδικών σχολείων.

Κάτι που ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί σύντομα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανό να γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα. Η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση για να βάλει φρένο στην κινητικότητα των πολιτών, προκειμένου να περιοριστεί σημαντικά η διασπορά  του κορονοϊού.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογιας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνας Παπαευαγγέλου. Το παρών θα δώσει και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, για να απαντά στις ερωτήσεις που σχετίζονται με το σύστημα υγείας.

Οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου.

Συγκεκριμένα στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται:

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον την χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».

Πηγή: newsbeast.gr