Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η βρετανική κυβέρνηση αγνόησε το τελεσίγραφο της ΕΕ σχετικά με τον νόμο που ανατρέπει δεσμεύσεις που το Λονδίνο έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συνθήκης αποχώρησής του από το ευρωπαϊκό μπλοκ, αποφεύγοντας να απαντήσει σε «προειδοποιητική επιστολή» των Βρυξελλών, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την μελλοντική σχέση βρίσκονται στην τελική ευθεία.

«Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα, ειδικότερα την έκδοση “αιτιολογημένης γνώμης”», που είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την παραπομπή του θέματος στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε στις αρχές του Οκτωβρίου «προειδοποιητική επιστολή» στο Λονδίνο σχετικά με το νομοσχέδιο περί εσωτερικής αγοράς, το οποίο παραβιάζει την συνθήκη αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση. Η βρετανική κυβέρνηση είχε στην διάθεσή της προθεσμία ενός μηνός για να απαντήσει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr