Η καθημερινότητα μιας νεαρής γυναίκας έχει γίνει viral στο TikTok, με την ίδια να έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους, καθώς εδώ και περίπου τρία χρόνια μένει στο αυτοκίνητο της, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την nypost.com, η Nikita Crump από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ προσπαθεί να διαλύσει όλους τους ευχάριστους ή δυσάρεστους μύθους για την ζωή στους τέσσερις τροχούς και τονίζει ότι η ίδια δεν έχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, γιατί σε όλη την ενήλικη ζωή της έχει συνηθίσει να είναι άστεγη ή σε παρόμοια κατάσταση.

Η Nikita Crump ξαπλωμένη μέσα στο αυτοκίνητο της

Όπως είπε, το 2019 ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που έφτασε να κάνει δύο δουλειές, ώστε να πληρώσει τα χρέη της. Παρόλα αυτά, οι λογαριασμοί συνέχισαν να έρχονται φουσκωμένοι, οπότε πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μείνει στο αυτοκίνητο της.

Έκτοτε, υποστηρίζει ότι έχει ορθοποδήσει κάπως οικονομικά, όμως δεν είναι σε θέση, ώστε να μείνει σε κανονικό σπίτι, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με ιστορικά επίπεδα πληθωρισμού.

Η καθημερινότητα στους τέσσερις τροχούς

Η Nikita Crump στη σειρά από βίντεο που έχει αναρτήσει στο TikTok, υποστηρίζει ότι το πρώτο όφελος που έχει κάποιος που κοιμάται στο αυτοκίνητο του, είναι το γεγονός ότι «πλημμυρίζει» ξαφνικά στο χρήμα. Συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να πληρώσει ενοίκιο, λογαριασμούς, ακόμα ή να αγοράσει προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε μία οικία, όπως απορρυπαντικά, gadgets και έπιπλα.

Παρόλα αυτά, αναγκάζεται να σπαταλά αρκετό χρόνο -περισσότερο από ότι αν έμενε σε σπίτι- για τις βασικές ανάγκες της, όπως το πλυντήριο ή το μαγείρεμα.

Η δραστηριότητα που απαιτείται ο περισσότερος χρόνος, είναι το μέρος που θα κοιμηθεί. Κάθε βράδυ ανοίγει το GPS και εφόσον βρει μια ήσυχη γειτονιά -συνήθως πλούσια και χωρίς αυξημένη παραβατικότητα-, πηγαίνει να επιθεωρήσει την περιοχή για να βρει ένα ήσυχο, όχι όμως απόμακρο μέρος για να παρκάρει και να κοιμηθεί.

Η Nikita Crump στο μπάνιο γυμναστηρίου

Έπειτα, όποτε ψωνίζει φαγητό, πρέπει να βρει τρόφιμα που δεν χαλάνε αμέσως και δεν χρειάζονται οπωσδήποτε ψυγείο -όπως τα φρούτα-, αλλά να λάβει υπόψιν μια σειρά από παράγοντες, πριν κάνει τις αγορές της. Συγκεκριμένα, πρέπει να αγοράσει ένα συγκεκριμένο αριθμό τροφίμων για να χωρέσουν στο αμάξι και να σκεφτεί το μέχρι πότε θα αντέξουν και εάν θα χρειαστεί σύντομα να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα.

Επίσης, πρέπει να φορτίζει συνέχεια τις ηλεκτρικές συσκευές που κουβαλάει μαζί της, ενώ συνήθως πηγαίνει σε γυμναστήρια για να μπορέσει να κάνει μπάνιο, αφού υπάρχουν ντουζιέρες και της επιτρέπεται η είσοδος με ελάχιστο κόστος.

Λάθος ή σωστή επιλογή;

Η νεαρή TikToker που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους αναφέρει ότι δεν μετανιώνει την επιλογή της, γιατί από την στιγμή που ενηλικιώθηκε, έμεινε άστεγη για μεγάλο μέρος της ζωής της.

Η ίδια σημειώνει ότι πλέον έχει συνηθίσει και πως το γεγονός να μένει κάποιος στο αυτοκίνητο, δεν είναι τόσο τρομακτικό, όπως ακούγεται, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει και «ρομαντικό».

Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι για όλα τα άτομα, καθώς αφορά όσους όχι μόνο έχουν συνηθίσει τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και ό,τι αυτά συνεπάγονται, όπως τις χαμηλότερες απαιτήσεις και την κοινωνική απομόνωση.

Πηγή: newsbeast.gr